Sarah Staton

  • Coniston Cricket Pavilion

    THE SCHTIP, artist and architect collective has been shortlisted in a competition to design the new Cricket Pavilion at Coniston, Cumbria. Our design 'HOME AND AWAY' is inspired by the white on black clarity of the Cricket Score Board, Modernist aesthetics and Macedonian rural architecture. Managed by Grizedale Arts, with the help of a commissioning panel comprised of cricket and bowling team representatives, the pavilion will include a duplex for winter rental to bring income for the club when cricket is not being played. Coniston is set high within the Lake District, in an area of outstanding natural beauty, the Ruskin Institute is located next to the Cricket Ground, and should be in the area, it the Honest Shop at the Ruskin Institute is an excellent place to buy some local cake, a hand crafted bone spoon or a small knitted garment.

    Shortlisted designed will be put to the commissioning team at the end of October 2013.

  • Coniston Cricket Pavilion

    THE SCHTIP, artist and architect collective has been shortlisted in a competition to design the new Cricket Pavilion at Coniston, Cumbria. Our design 'HOME AND AWAY' is inspired by the white on black clarity of the Cricket Score Board, Modernist aesthetics and Macedonian rural architecture. Managed by Grizedale Arts, with the help of a commissioning panel comprised of cricket and bowling team representatives, the pavilion will include a duplex for winter rental to bring income for the club when cricket is not being played. Coniston is set high within the Lake District, in an area of outstanding natural beauty, the Ruskin Institute is located next to the Cricket Ground, and should be in the area, it the Honest Shop at the Ruskin Institute is an excellent place to buy some local cake, a hand crafted bone spoon or a small knitted garment.

    Shortlisted designed will be put to the commissioning team at the end of October 2013.

  • Coniston Cricket Pavilion

    THE SCHTIP, artist and architect collective has been shortlisted in a competition to design the new Cricket Pavilion at Coniston, Cumbria. Our design 'HOME AND AWAY' is inspired by the white on black clarity of the Cricket Score Board, Modernist aesthetics and Macedonian rural architecture. Managed by Grizedale Arts, with the help of a commissioning panel comprised of cricket and bowling team representatives, the pavilion will include a duplex for winter rental to bring income for the club when cricket is not being played. Coniston is set high within the Lake District, in an area of outstanding natural beauty, the Ruskin Institute is located next to the Cricket Ground, and should be in the area, it the Honest Shop at the Ruskin Institute is an excellent place to buy some local cake, a hand crafted bone spoon or a small knitted garment.

    Shortlisted designed will be put to the commissioning team at the end of October 2013.

  • Coniston Cricket Pavilion

    THE SCHTIP, artist and architect collective has been shortlisted in a competition to design the new Cricket Pavilion at Coniston, Cumbria. Our design 'HOME AND AWAY' is inspired by the white on black clarity of the Cricket Score Board, Modernist aesthetics and Macedonian rural architecture. Managed by Grizedale Arts, with the help of a commissioning panel comprised of cricket and bowling team representatives, the pavilion will include a duplex for winter rental to bring income for the club when cricket is not being played. Coniston is set high within the Lake District, in an area of outstanding natural beauty, the Ruskin Institute is located next to the Cricket Ground, and should be in the area, it the Honest Shop at the Ruskin Institute is an excellent place to buy some local cake, a hand crafted bone spoon or a small knitted garment.

    Shortlisted designed will be put to the commissioning team at the end of October 2013.

  • Harold and Maude 2013

    A commission to create a seating area at Hanningfield Reservoir. The commission includes sculpture and furniture and planting of living willow and honeysuckle designed to work together as an outdoor room. The site is adjacent to the water at Hanningfield Reservoir in Essex. Owned by Northumberland Water, this is the first commission from the company who commission at Keilder. The commission will be completed in October 2013 and will be opened in May 2014.

  • Harold and Maude 2013

    A commission to create a seating area at Hanningfield Reservoir. The commission includes sculpture and furniture and planting of living willow and honeysuckle designed to work together as an outdoor room. The site is adjacent to the water at Hanningfield Reservoir in Essex. Owned by Northumberland Water, this is the first commission from the company who commission at Keilder. The commission will be completed in October 2013 and will be opened in May 2014.

  • Unity Hall 2013

    Sarah Staton was commissioned to propose ideas for the splendid and vast Unity Hall, a now derelict Northern Co-op building to be re opened in 2014.

  • New Art Gallery 2012

    A commission to create sculpture, furniture and planting scheme retro fitted to the superb Caruso St John New Art Gallery, Walsall. The work was completed in summer 2012, and has brought the sculpture terrace into use.

    ‘Hugo’ 2012, Powder Coated Steel, Rose Quartz on Clinker Block Plinth

  • New Art Gallery 2012

    A commission to create sculpture, furniture and planting scheme retro fitted to the superb Caruso St John New Art Gallery, Walsall. The work was completed in summer 2012, and has brought the sculpture terrace into use.

    Furniture and Planting

  • New Art Gallery 2012

    A commission to create sculpture, furniture and planting scheme retro fitted to the superb Caruso St John New Art Gallery, Walsall. The work was completed in summer 2012, and has brought the sculpture terrace into use.

    Terrace Planting

  • New Art Gallery 2012

    A commission to create sculpture, furniture and planting scheme retro fitted to the superb Caruso St John New Art Gallery, Walsall. The work was completed in summer 2012, and has brought the sculpture terrace into use.

    Stainless Steel Planters retro filled to the building provide 35 meters of minature sedum planting

  • New Art Gallery 2012

    A commission to create sculpture, furniture and planting scheme retro fitted to the superb Caruso St John New Art Gallery, Walsall. The work was completed in summer 2012, and has brought the sculpture terrace into use.

    Benches and Table to seat 50, made from Manchichi Wood, Cast iron and Steel

  • Crucible Theatre 2010

    In 2009-10 the Crucible Theatre, Sheffield, UK was transformed by a major refurbishment. Sarah Staton worked with Burrell Foley Fischer Architects and Sheffield Theatres to devise artworks for the building. The artworks take the form of a giant bench made in walnut wood with embedded LEDS. Enlarged hotess trolly sculptures that are used for interval drinks. A sign for the Studio Theatre that has double function as a light for its corridor setting. Huge rhomboid oak floor created with dark and pale wood stain, which mimics the vivid foyer carpet, and plays again with scale.

  • Crucible Theatre 2010

    In 2009-10 the Crucible Theatre, Sheffield, UK was transformed by a major refurbishment. Sarah Staton worked with Burrell Foley Fischer Architects and Sheffield Theatres to devise artworks for the building. The artworks take the form of a giant bench made in walnut wood with embedded LEDS. Enlarged hotess trolly sculptures that are used for interval drinks. A sign for the Studio Theatre that has double function as a light for its corridor setting. Huge rhomboid oak floor created with dark and pale wood stain, which mimics the vivid foyer carpet, and plays again with scale.

  • Crucible Theatre 2010

    In 2009-10 the Crucible Theatre, Sheffield, UK was transformed by a major refurbishment. Sarah Staton worked with Burrell Foley Fischer Architects and Sheffield Theatres to devise artworks for the building. The artworks take the form of a giant bench made in walnut wood with embedded LEDS. Enlarged hotess trolly sculptures that are used for interval drinks. A sign for the Studio Theatre that has double function as a light for its corridor setting. Huge rhomboid oak floor created with dark and pale wood stain, which mimics the vivid foyer carpet, and plays again with scale.

  • Crucible Theatre 2010

    In 2009-10 the Crucible Theatre, Sheffield, UK was transformed by a major refurbishment. Sarah Staton worked with Burrell Foley Fischer Architects and Sheffield Theatres to devise artworks for the building. The artworks take the form of a giant bench made in walnut wood with embedded LEDS. Enlarged hotess trolly sculptures that are used for interval drinks. A sign for the Studio Theatre that has double function as a light for its corridor setting. Huge rhomboid oak floor created with dark and pale wood stain, which mimics the vivid foyer carpet, and plays again with scale.

  • Artisan Apartments 2008

    Commission from Hawkins/Brown Architects. A retained Edwardian facade to be incorporated into a new build city block presented the opportunity to create a design using glazed bricks to replace dead windows. We looked at early tiling schemes for the London Underground. Further input on ideas around massing at roof level were discussed, and a series of sketches around these ideas have been published within Tim Abrahams book 'Ideas Exchange - The Collaborative Studio of Hawkins Brown' pub. Birkhauser.

  • Artisan Apartments 2008

    Commission from Hawkins/Brown Architects. A retained Edwardian facade to be incorporated into a new build city block presented the opportunity to create a design using glazed bricks to replace dead windows. We looked at early tiling schemes for the London Underground. Further input on ideas around massing at roof level were discussed, and a series of sketches around these ideas have been published within Tim Abrahams book 'Ideas Exchange - The Collaborative Studio of Hawkins Brown' pub. Birkhauser.

  • Artisan Apartments 2008

    Commission from Hawkins/Brown Architects. A retained Edwardian facade to be incorporated into a new build city block presented the opportunity to create a design using glazed bricks to replace dead windows. We looked at early tiling schemes for the London Underground. Further input on ideas around massing at roof level were discussed, and a series of sketches around these ideas have been published within Tim Abrahams book 'Ideas Exchange - The Collaborative Studio of Hawkins Brown' pub. Birkhauser.

  • Guinevere's Pavilion 2008

    Commission from Neue Kunst in Alten Garten, a sculpture garden exhibition in Hanover. Exhibiting artists include Magadelena Abakanowicz, Alec Finley, Sarah Staton and Auke de Vries.

  • Guinevere's Pavilion 2008

    Commission from Neue Kunst in Alten Garten, a sculpture garden exhibition in Hanover. Exhibiting artists include Magadelena Abakanowicz, Alec Finley, Sarah Staton and Auke de Vries.

  • Sheffield Sevenstone 2007

    Hawkins Brown Architects invited Sarah to propose ideas for melding a retained facade into a new build retail city block that would encompase the existing building. The design team looked to early London Underground tiling schemes for inspiration for a proposal to insert a glazed brick design into the void window spaces. Further discussion around massing at roof level provoked a series of sketched option which have been published by Birkhauser in Tim Abrahams book, The Collaborative Studio of Hawkins Brown.

  • Sheffield Sevenstone 2007

    Hawkins Brown Architects invited Sarah to propose ideas for melding a retained facade into a new build retail city block that would encompase the existing building. The design team looked to early London Underground tiling schemes for inspiration for a proposal to insert a glazed brick design into the void window spaces. Further discussion around massing at roof level provoked a series of sketched option which have been published by Birkhauser in Tim Abrahams book, The Collaborative Studio of Hawkins Brown.

  • Sheffield Sevenstone 2007

    Hawkins Brown Architects invited Sarah to propose ideas for melding a retained facade into a new build retail city block that would encompase the existing building. The design team looked to early London Underground tiling schemes for inspiration for a proposal to insert a glazed brick design into the void window spaces. Further discussion around massing at roof level provoked a series of sketched option which have been published by Birkhauser in Tim Abrahams book, The Collaborative Studio of Hawkins Brown.